Čtvrtek 5. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Veselí nad Lužnicí se střetly dva osobáky, tři ženy byly vážně zraněny

Krátce po sedmé hodině ranní dnešního dne došlo na hlavním silničním tahu I/3, jižně od Veselí nad Lužnicí, k vážné dopravní nehodě. Čelně se zde střetla dvě osobní vozidla, a to Opel Astra, jedoucí ve směru od Českých Budějovic a Škoda Octavia, jedoucí ve směru od Tábora. Obě řidičky, včetně spolujezdkyně v osobním vozidle Škoda Octavia, utrpěly závažná poranění.

K nehodě vyjela osádka cisterny profesionálních hasičů ze stanice Soběslav. V době jejich příjezdu se v havarovaných vozech nacházely tři zraněné osoby. Hasiči provedli u aut protipožární opatření a okamžitě zahájili vyprošťovací práce. Pomocí speciálního hydraulického zařízení vystříhali z vozů všechny zraněné během necelé čtvrthodiny.

Hasiči dále zasypaly vyteklé provozní kapaliny na vozovce sorbentem a po ukončení šetření Policie ČR pomohli s naložením vraků havarovaných aut na vozidla odtahových služeb.

Zásah jednotka ukončila až před obědem závěrečným úklidem vozovky od použitého sorbentu, plastů a rozbitých skel. Provoz na frekventované silnici byl odkloněn na vedlejší komunikaci.

Vendula Matějů, tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje

Nehoda zastavila dopravu v obou jízdních pruzích, provoz proto policisté okamžitě odklonili po místních objízdných trasách. Všechny tři ženy byly po vyproštění z vozidel transportovány zdravotnickou záchrannou službou na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

Příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem policejního šetření, a to jak dopravních policistů, tak táborských kriminalistů. Předběžná hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 180 000 korun.

Plný provoz na uvedeném silničním tahu byl obnoven krátce před půl dvanáctou hodinou dopolední.

por. Mgr. Miroslav Doubek
Policie ČR
Sdílet