Čtvrtek 5. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V lese u Královce na Valašskokloboucku se při kácení stromu vážně zranil muž, pomoc si zavolal mobilem

K nehodě při kácení stromů došlo dnes v dopoledních hodinách v lesní lokalitě u Královce na Valašskokloboucku. Tato událost však měla naštěstí dobrý konec.

Jak bylo následně zjištěno, došlo při kácení stromu k prasknutí kmene a vážnému poranění dolní končetiny muže, který kácení prováděl. Ten byl na místě pouze se svým psem. I přes vážné poranění se dokázal odplazit několik desítek metrů ke svým věcem, kde měl i mobilní telefon. O nehodě se mu tak podařilo vyrozumět záchranáře a také svého známého.

Cestou zdravotnické záchranné služby bylo o události informováno i operační středisko krajských hasičů ve Zlíně, které následně vyslalo jednotku ze stanice Valašské Klobouky k poskytnutí asistence zdravotníkům při záchraně zraněného muže.

Příjezd až na místo nehody však nebyl pro techniku záchranářů možný a museli zůstat ve vzdálenosti více jak kilometru od místa, kde se muž nacházel. Pomoci se jim dostalo od známého zraněného muže, který na místo přijel terénním vozidlem. S jeho pomocí byl ke zraněnému vyvezen lékař a následně i hasiči s nosítky a dalším materiálem.

Obtížně přístupný zalesněný terén komplikoval i transport zraněného z lesa. K terénnímu vozidlu, kterým byl následně dopraven zpět k sanitce záchranářů, ho museli hasiči s pomocí nosítek donést. Poté už byl bez dalších komplikací transportován do nemocnice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet