Čtvrtek 5. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž najel v Opavě na vyvýšený ostrůvek, z automobilu unikly provozní kapaliny

Dne 20. ledna 2015 kolem půl desáté večerní řídil 22letý muž z Krnova osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Toledo po ulici Krnovské ve směru z centra Opavy na Bruntál, přičemž vlivem své silné podnapilosti najel na vyvýšený ostrůvek přechodu pro chodce uprostřed komunikace a narazil zde do dvou dopravních značek.

Při střetu došlo k poškození automobilu a k úniku motorového oleje na vozovku. S nepojízdným vozem zastavil až několik metrů za ostrůvkem a v době příjezdu policistů se snažil z místa dopravní nehody odejít. Byl však bezprostředně zadržen a jako řidič seatu byl ustanoven přítomnými svědky.

Odborným měřením dechovými zkouškami mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3 promile alkoholu v dechu. Následně byl policisty ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověl a dobrovolně se podrobil. Na místě mu byl rovněž zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování, kdy shora jmenovaný muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. René Černohorský
skupina tisku a prevence Opava
Policie ČR
Foto: Peter Soós
Sdílet