Čtvrtek 5. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jakartovicích hrozilo převrácení Iveca do potoka, zpět na silnici ho museli dostat hasiči

Tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 27. ledna 2015 večer v obci Jakartovice (okres Opava) u nehody nákladního automobilu Iveco, který skončil nebezpečně nakloněný nad potokem a hrozil jeho sesuv i únik provozních kapalin do vody. Z Ostravy musel přijet vyprošťovací speciál Bizon a silný jeřáb.

Nehoda se stala v místní části Bohdanovice již v úterý odpoledne, ale vyprošťovací technika profesionálních hasičů z Opavska a Bruntálska na těžké a do okraje silnice zaryté vozidlo nestačila. Hasiči zajistili Iveco před dalším posuvem směrem k potoku, na potoce postavili preventivně tři norné stěny.

Na místě již za tmy zasahovaly tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Opavě, Bruntále a Ostravě-Zábřehu, odkud tradičně přijel vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon a silný jeřáb Demag/Terrex.

Bizon a jeřáb se pustili do vyprošťování. Hasiči si museli při opatrném vytahování Iveca na silnici dávat bedlivý pozor na dvě boční palivové nádrže, v nichž bylo 180 litrů nafty. Únik provozních kapalin byl nakonec jen minimální a do vody se nedostaly. Nehoda se obešla bez zranění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet