Pátek 6. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvakrát stoh děti uhasily, potřetí museli do Města Albrechtic vyjet hasiči z několika jednotek

Ve čtvrtek odpoledne vyjeli hasiči ze stanice Krnov, dobrovolní hasiči z místní jednotky, Slezských Rudoltic a Jindřichova k požáru stohu do Města Albrechtic. Po příjezdu na místo hořela část stohu dlouhého cca 80 metrů.

Hasiči započali hasební práce a vyžádali si od majitele stohu nakladač. Po jeho příjezdu vytvořili uprostřed stohu proluku, aby se požár dále nešířil. Zasaženou část postupně rozebrali a na poli její zbytky prolévali a část nechávali kontrolovaně dohořet. Nezasaženou část hasiči překontrolovali termokamerou.

Skrytá ohniska však žádná nenašli. Místo předali na dohlídání dohořívajících částí. Předběžná škoda byla vyčíslena zástupcem majitele na necelých 30 000,– Kč, polovinu stahu hasiči zachránili.

Dvě nezletilé děti si obstaraly zapalovač a úmyslně třikrát zapálily slámu stohu na volně přístupném poli ve Městě Albrechticích na ulici Opavská. Dvakrát se jim podařilo oheň uhasit, potřetí však již ne a došlo k zahoření 100 kusů stelivové slámy, tedy poloviny stohu. Policisté případ prověřují jako podezření z činu jinak trestného poškozování cizí věci.

komisař por. Bc. Jiroušková P.

Sdílet