Pátek 6. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vrak vozidla vyprostili hasiči jeřábem, zraněný řidič skončil po nehodě v obci Brusné v péči záchranářů

V 14:39 hodin byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních hasičů stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešov. Obě jednotky zamířily do obce Brusné. Na výjezdu z obce směrem na obec Rusava došlo podle přijatého oznámení k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Suzuki. To sjelo z komunikace a svým levým bokem narazilo do mostku. Podle prvotních informací zůstal řidič zaklíněný ve vraku vozidla.

V době příjezdu první jednotky už na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby. Zraněný řidič byl z vozidla vyproštěn a ležel vedle vraku. Hasiči pomohli zdravotníkům s transportem řidiče do sanitního vozu, kterým byl následně odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozidla proti úniku provozních kapalin a odpojili akumulátorovou baterii. K vyproštění havarovaného vozidla byl na místo povolán automobilní jeřáb ze stanice profesionálních hasičů Otrokovice. Po jeho příjezdu bylo vozidlo vytaženo zpět na komunikaci a odtlačeno mimo vozovku. Po dobu vyprošťování byla komunikace zcela uzavřena.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet