Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Orlové skončil náklaďák s naloženým bagrem mimo komunikaci, zpět mu pomohli hasiči

Dvě jednotky profesionálních hasičů (z HZS MSK) zasahovaly v pondělí 9. února 2015 odpoledne až do tmy v Orlové (okres Karviná), kde skončil v zasněženém příkopu nákladní MAN, vezoucí na nebezpečně nakloněné korbě (vanovém kontejneru) bagr. Dojel sem mj. i hasičský jeřáb z Karviné. Nehoda se obešla bez zranění i bez úniku paliva či oleje.

Na místo tedy vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Orlové a Karviné (odtud automobilový jeřáb AD 28 Tatra 815), s nimi jednotka dobrovolných hasičů z Orlové-Poruby, která se posléze vrátila na základnu.

Hasiči odřezali pomocí rozbrušovací pily panty pravého křídla zadních dveří nakloněného vanového kontejneru, čím uvolnili prostor pro výjezd bagru. Po jeho výjezdu z transportní polohy byl ve spolupráci s uživatelem vozidla pomoci zmíněného bagru vanový kontejner vrácen zpět na kladky (rolky) a natažen ramenem (hákem) na vozidlo MAN.

Zachráněný bagr pomáhal jednotkám HZS MSK ze stanice Orlová a Karviná i při vytažení zapadlého vozidla MAN. Řidič vozidla si pak opět naložil bagr k dalšímu transportu, hasiči se vrátili kolem 18. hodiny zpět na své základny.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet