Sobota 7. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět zraněných lidí a dvě havarovaná osobní auta na odpis, taková je bilance těžké dopravní nehody u Havraně

Na místě vedle několika sanitních vozů přistály i dva vrtulníky letecké záchranné služby, které transportovaly do nemocnic tři těžce zraněné.

Podle předběžných informací nehodu zavinil řidič jedoucí směrem od Žatce na Most a při riskantním předjíždění kolony aut vjel do protisměru, kde se čelně střetl s řidičkou druhého vozu. Na místě vedle policistů zasahovala profesionální jednotka hasičů z Mostu a několik sanitek i dva záchranářské vrtulníky z Ústí nad Labem a Plzně.

Podle velitele zásahu hasičů Filipa Kellera museli hasiči některé těžce zraněné z havarovaných aut vystřihávat a posléze pomáhali záchranné službě s transportem do sanitek a vrtulníků. Poté jednotka provedla úklid vozovky po úniku provozních látek a pomohla odtahové službě s naložením havarovaných aut.

Hlavní silnice z Mostu na Žatec tak byla v obou směrech na několik hodin zcela uzavřená a v místě střetu se tvořily dlouhé kolony nákladních aut.


Informace HZS Ústeckého kraje
Jednotka HZS ze stanice Most vyjela k dopravní nehodě dvou osobních aut u obce Havraň v okrese Most. Pět lidí bylo zraněno, hasiči museli všech pět z havarovaných vozů vyprostit. Na místě zasahoval vrtulník Letecké záchranné služby a sanitní vozy.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet