Sobota 7. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič zůstal ve Valašském Meziříčí uvězněný v převráceném vozidle, vrak byl částečně pod vodou

V 08:39 hodin vyjely dva zásahové automobily profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla, ke které podle přijatého oznámení došlo na ulici Solární v městské části Krásno nad Bečvou. Vzhledem ke skutečnosti, že osobní vozidlo skončilo v korytu řeky Bečvy, byl výjezd hasičů vybaven i člunem.

Podle následného upřesnění velitele zásahu se osobní vozidlo zn. Škoda nacházelo v korytu řeky převrácené na střeše. V době nehody byly ve vozidle dvě osoby. Spolujezdkyně se z vozidla dostala bez větších komplikací, řidič zůstal v havarovaném vozidle uvězněn, a to s horní částí těla pod úrovní hladiny.

Jako první byli na místě nehody městští strážníci. Ti muže z vozidla okamžitě vyprostili a zahájili jeho resuscitaci. Zasahujícím strážníkům se vzápětí připojili profesionální hasiči a záchranáři. Ti si muže převzali do své péče a pokračovali v jeho resuscitaci. V péči záchranářů skončila také spolujezdkyně.

Hasiči provedli zajištění havarovaného vozidla proti úniku provozních kapalin do vodního toku. K vyproštění vraku z koryta řeky byl na místo události vyslán v rámci mezikrajské výpomoci automobilní jeřáb ze stanice profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje – Nový Jičín. Ten na místo dorazil v 09:29 hodin. Asi za půl hodiny se podařilo hasičům vozidlo z řeky vytáhnout.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet