Sobota 7. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru chaty v Lipně nad Vltavou vyjelo osm cisteren, naštěstí se jednalo o planý poplach

Elektrická požární signalizace ohlásila požár v objektu chaty v obci Lipno nad Vltavou. Jelikož operační důstojníci neměli o ohlášeném požáru více informací a předpokládali, že uvnitř rozsáhlé chaty může být ubytován větší počet osob, vyslali na místo osádky celkem osmi cisteren profesionálních hasičů ze stanic Frymburk a Český Krumlov a dobrovolných jednotek obcí Loučovice, Frymburk, Černá v Pošumaví a Vyšší Brod, která na místo vyjela včetně automobilového žebříku.

Jako první do chaty přijeli frymburští profesionálové. Všichni ubytovaní na ně již čekali před chatou. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o planý poplach – signalizaci spustil použitý přenosný hasicí přístroj.

Operační středisko HZS Jihočeského kraje na základě informací velitele zásahu všechny ostatní jednotky vrátilo zpět na své základny, ubytovaní se mohli vrátit do svých pokojů. Hasiči na místě události spolupracovali s Policií ČR.

Na místo vyrazila také RZP posádka Trans Hospitalu, na místě byli zdravotníci připraveni postarat se o případně zraněné.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet