Neděle 8. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Karvinou a Českým Těšínem se čelně střetla dvě osobní vozidla, při nehodě došlo ke zranění čtyř osob

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 7.3. časně ráno u dopravní nehody se čtyřmi zraněnými. Událost byla nahlášena operačnímu středisku před pátou hodinou s tím, že na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem došlo ke střetu dvou automobilů.

Na místo události vyjely celkem tři posádky ZZS, ke zraněným dorazily během sedmi minut od oznámení.Ošetřit bylo nutno čtyři osoby, které ve vozidlech cestovaly. Všechny byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly. Dvacetiletý muž zůstal po střetu zaklíněn a bylo nutno jej vyprostit.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před případným požárem a z jednoho vyprostili dvacetiletého muže. Předal jej týmu ZZS. Protože si nebyl jistý, zda s ním v automobilu ještě někdo necestoval, hasiči pátrali po případném dalším člověku v okolí nehody. Nikoho nenašli. Silnice mezi Karvinou a Českým Těšínem byla dvě hodiny uzavřená.

Zasahující lékař u pacienta zjistil poranění hlavy a dolních končetin, jeho zranění bylo těžké. Záchranáři postiženého uložili na vakuovou matraci a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. Další tři muži ve věku dvaačtyřiceti až sedmačtyřiceti lety byli zraněni lehce nebo středně těžce, a to v oblasti hrudníku a hlavy. Po ošetření je posádky předaly do další péče na chirurgické ambulanci nemocnice v Karviné.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet