Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na ostravské Papírshow bylo uděleno pět hasičských ocenění, modely představili i zahraniční hosté

Celkem pět hasičských cen v pěti různých kategoriích – podle velikosti modelu a věku modeláře – bylo uděleno v sobotu 21. 3. 2015 na jedenáctém ročníku mezinárodní výstavy papírových modelů Papírshow, která se konala nově v Ostravě-Bělském lese. Porota se shodla, že všechny vybrané modely hasičských zásahových vozidel z ČR či Polska jsou skvěle zpracované a s mnoha detaily.

I letos se soutěžní a prodejní výstavy v Základní škole Bohumíra Dvorského zúčastnily tradičně stovky modelářů z ČR, Slovenska a Polska i Litvy. Modelů byly také stovky, včetně rozmanité hasičské zásahové techniky.

Hasiči, především Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK), akci podpořili – také tradičně – vystavenou zásahovou technikou (evakuační Tatra a čtyřkolka)na ploše před školou i věcnými cenami pro nejlepší modeláře. Lákadlem pro děti i obyvatele okolních panelových domů bylo vystavení dakarské Tatry Jamal.

Zájemci z řad dospělých modelářů i dětí z celé ČR využili během sobotního dopoledne nabídku HZS MSK a prohlédli si hasičskou stanici č. 4 v Ostravě-Hrabůvce, s výkladem hasičů. Byla to poslední možnost. Na přelomu roku se totiž zdejší profesionální hasiči přesunou do nově postaveného Integrovaného výjezdového centra v Ostravě-Dubině (u ulice Kaminského) a modeláři mají už na příští rok (při 12. ročníku Papírshow) slíbenou prohlídku.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet