Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Frýdku-Místku zrekonstruovali cvičnou věž, nové prvky výrazně rozšiřují možnosti výcviku

V únoru tohoto roku byla ve Středisku Frýdek-Místek dokončena rekonstrukce cvičné věže. V rámci této rekonstrukce byla věž doplněna určitými prvky, které rozšíří možnosti využití a umožní provádět výcviky rozmanitější pro více cílových skupin cvičících.

Jedním z hlavních nových komponentů, které na věži uvidíte, je pochozí lávka nad střechou věže propojená se sousední cvičnou konstrukcí. Tato lávka má na třech stranách převislou rampu sloužící jako vhodné místo pro slanění, případně pro přistavení výškové techniky.

Dalšími novinkami jsou cvičná šikmá střecha se střešním otvorem pro nácvik pohybu a zajištění osoby na šikmé ploše, požární žebřík se suchovodem vyúsťující na střechu věže a dvě nová okna v plášti věže. Vše je plně využitelné pro lezecké výcviky, výcviky s výškovou technikou a požární zásahy.

Stávající okna věže byla opatřena okenicemi umožňující nyní snadněji provést zadýmení vnitřního prostoru věže a provádět nácvik průzkumu ve vícepodlažní budově. Kromě těchto zásadních úprav byly také provedeny drobné opravy pláště.

Přestože zrekonstruovaná věž ještě nebyla z při výcviku odzkoušena, už nyní těšíme, až budeme moci plně využít veškerých nových doplňků a dát tak průchod fantazii našim lektorům při realizování nejrůznějších výcviků a modelových situací u celé řady kurzů.

mjr. Ing. Tomáš Kulčák
Sdílet