Středa 11. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek likvidovalo požár střechy rodinného domu v Bystřanech na Teplicku

Šest profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek se zapojilo do likvidace pondělního rozsáhlého požáru střechy rodinného domu v Bystřanech na Teplicku. Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana zasáhl požár celou střechu. Hasiči postupně museli rozebrat střešní konstrukci.

Velitel zásahu Jan Zajáček z HZS Teplice podotkl, že u požáru zasahovalo celkem šest jednotek: „Vedle naší profesionální jednotky ze stanice Teplice tu jsou také dobrovolné jednotky z Proboštova, Sobědruh, Bohosudova, Úpořin a Žalan,“ řekl k požáru velitel zásahu Jan Zajáček. Hasiči likvidovali požár i pomocí výškové techniky.

Na místě zasahovala rovněž záchranná služba, která si posléze převezla do nemocnice majitele hořícího domu. Ten totiž poté co zjistil, že má střechu v plamenech se psychicky zhroutil. Ještě před příjezdem záchranné služby se o muže postaral hasičský psycholog z posttraumatického týmu HZS.

Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana bylo hasičům oznámeno, že hoří přístavek u nového domku v ulici Slunečný Vrch v Bystřanech – Světicích. Oheň se z přístavku ale přenesl na přilehlý domek. „Hasiči z domu vynosili také cennosti. Škoda a příčina vzniku požáru se stále ještě vyšetřují,“ vysvětlil Marvan.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet