Čtvrtek 12. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mírovce na Havlíčkobrodsku likvidovali čtyři jednotky hasičů požár bytu, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 100 tisíc

Krátce po osmé hodině byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár v bytovém domě v Mírovce na Havlíčkobrodsku. K požáru vyjeli havlíčkobrodští profesionální hasiči společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Přibyslavi, Mírovky a podnikových hasičů z Čepra a.s. – Šlapanov.

Do bytu museli hasiči násilně vniknout a kvůli silnému zakouření zasahovat v dýchací technice. Známky plamenného hoření v bytě hasiči nenalezli. Za pomoci přirozené a přetlakové ventilace byt odvětrali. Nejprve se zasahujícím hasičům jevila jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru technická závada na některém z kuchyňských spotřebičů. Následné vyšetřování však odhalilo, že požár vznikl díky nedbalosti, kdy majitelé bytu do odpadkového koše v kuchyni vysypali popelník s nedostatečně uhašenými nedopalky.

Při události nebyl nikdo zraněn. Škoda se vyšplhala na 100 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za dva miliony korun.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet