Čtvrtek 12. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru hostelového pokoje v Brně zasahovaly tři jednotky hasičů, nikdo nebyl zraněn

Před půl dvanáctou zasahovali hasiči na Štefánikově ulici v Brně. Hořel ubytovací pokoj ve druhém patře hostelu, plameny se však rozšířily i na část střechy.

Požár dostali hasiči pod kontrolu za sedm minut, ale museli rozebrat část střechy a skrytá ohniska zlikvidovat. Místo požáru kontrolovali termokamerou. Ve 12,40 byl požár zcela uhašen.

Profesionální hasiči ze stanice Brno-Lidická nasadili proti plamenům dva vodní proudy a zkontrolovali další část budovy, zda se uvnitř nikdo nenachází. Ventilátorem odvětrali zakouřené prostory. Ze stanice Brno-Líšeň přijeli hasiči se speciálním vysavačem, aby odstranili vodu, která po hašení v pokoji zůstala.

Dobrovolná jednotka z Králova Pole zůstala na místě v záloze, pro případné střídání hasičů a pak pomáhala s rozebíráním střechy. Po třinácté hodině ukončili hasiči zásah a vrátili se zpět na své základny.

Vyšetřovatel se zástupcem hostelu stanovili předběžně výši škody do půl milionu korun. Příčiny vzniku požáru zůstávají nadále v šetření. U požáru se nikdo nezranil.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet