Pátek 13. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za obcí Stará Voda došlo ke střetu nákladního a osobního vozidla, pro řidiče přiletěl vrtulník

Na příkaz KOPIS KVK vyjela jednotka hasičů Dolní Žandov dne 24. 4. 2015 v 15:50 s technikou CAS 24 T815 Terrno v počtu 1+3 k nahlášené dopravní nehodě jednoho osobního a nákladního automobilu s vyproštěním osob na silnici I. tř. č. 21 za obcí Stará Voda směr Mariánské Lázně.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního a nákladního automobilu, a v osobním automobilu je zaklíněný řidič, který komunikuje.

V době příjezdu jednotky SDH Dolní Žandov již byla na místě PČR OO Mariánské Lázně a RZS Mariánské Lázně a o zraněného řidiče se starali dle možností vzhledem k devastaci vozidla. Řidič z nákladního automobilu nejevil žádné známky poranění a nestěžoval si na žádné bolesti a z jeho vozidla nedocházelo k žádnému úniku provozních kapalin.

Jednotka provedla protipožární zabezpečení a započala s vyprošťováním zaklíněné osoby pomocí hydraulických nůžek, rozpínáku a VRVN. Po odstranění sloupku A, B a střechy, byl řidiči ve spolupráci se posádku RZS nasazen krční límec a pokračovalo se s odstraněním zbytků dveří tak aby došlo pokud možno k co nejšetrnějšímu vyproštění řidiče a zároveň proveden posyp uniklých provozních kapalin a oleje sorbentem Absodan.

V 16:04 se na místo dostavila jednotka HZS KVK PS Cheb v počtu 1+3 a velitel si převzal velení u zásahu a obě jednotky ve spolupráci s RZS provedli vytažení řidiče naložení na nosítka a transport do sanitky.

Po příletu LZS Plzeň Líně a stabilizaci zraněné osoby byl ve spolupráci s HZS Cheb a posádkou LZS proveden transport řidiče do vrtulníku, který přistál na louce vedle místa události.

Po odletu vrtulníku a domluvě s VZ se jednotka SDH Dolní Žandov v 16:52 vrací zpět na základnu.

Při zásahu nedošlo ke škodám na technice a zranění zasahujících hasičů.

Hasiči Dolní Žandov
Sdílet