Pátek 13. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pes zůstal v nabouraném vozidle poblíž obce Střížovice, majitel utekl

Na místo dopravní nehody dvou vozidel, ke které došlo na komunikaci z obce Střížovice ve směru na část města Kroměříž – Trávník, byla v 20:44 hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž. Podle přijaté informace vycházel z jednoho z havarovaných vozidel kouř a v jeho interiéru zůstal uvězněný pes.

Po příjezdu na místo události bylo velitelem zásahu upřesněno, že došlo k nehodě osobních vozidel zn. Škoda Fabia a Ford Mondeo. V prvním z vozidel cestovaly dvě osoby, muž a žena. Oběma poskytli hasiči předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranářů je předali k dalšímu ošetření.

V druhém z vozidel zůstal pes, kterého svědci nehody vytáhli ještě před příjezdem hasičů. Ten byl později předán hlídce městských strážníků a odvezen do útulku. Řidič vozidla z místa nehody utekl. Kouř, který byl oznamovatelem pozorován, byl s největší pravděpodobností důsledkem prasknutí chladiče vozidla. K požáru po nehodě nedošlo.

Hasiči zajistili obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a provedli nasvětlení místa nehody. Vzhledem ke skutečnosti, že vraky obou vozidel zůstaly na komunikaci, byl provoz policisty zcela uzavřen.

Jednotka hasičů zůstává na místě až do vyšetření nehody policisty. Po ukončení vyšetřování budou dokončeny nutné likvidační a úklidové práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet