Neděle 15. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru statku v Trhových Svinech byl vyhlášen druhý stupeň poplachu, zasahovalo sedm cisteren

Druhý stupeň poplachu vyhlásili operační důstojníci HZS Jihočeského kraje v průběhu požáru statku v Trhových Svinech. Požár byl na tísňovou linku 112 ohlášen v 15:49 hodin.

Na místo vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Trhové Sviny, svoláni byli dobrovolní hasiči obcí Borovany, Ledenice a Trhové Sviny, jako posilová jednotka na požářiště přijela také cisterna českobudějovických profesionálních hasičů. Celkem u požáru zasahovalo sedm cisteren, které kyvadlově dodávaly na požářiště vodu.

Požár zasáhnul celý starý statek, kde probíhala částečná rekonstrukce. Přibližně po hodině hašení velitel zásahu nahlásil, že hasiči dostali požár pod kontrolu. Úplně uhašen pak byl krátce před 19. hodinou. Zasahující jednotky pak postupně odjely zpět na své základny.

Jedna z trhosvineských cisteren se krátce po půl deváté na místo zásahu vrátila, aby dohasila jedno ohnisko skryté pod dřevem a senem. Výše vzniklé škody a příčina vzniku požáru je zatím v šetření vyšetřovatele HZS a Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet