Neděle 15. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní automobil se střetl na Vyškovsku s motorkou, zraněnou osobu do nemocnice transportoval vrtulník

Ke střetu motorky s nákladním autem došlo ve čtvrtek ve tři hodiny odpoledne na silnici I/53. Čtyřicetiletý muž z Vyškovska jel směrem na obec Lechovice s nákladním vozem Man s návěsem.

Když v jízdním pruhu před sebou uviděl výstražný trojúhelník za stojící Škodou Octavia, začal velmi intenzívně brzdit, aby do tohoto nepojízdného auta s uvolněným předním kolem nenarazil. Tento manévr zřejmě vzhledem k nepřiměřené rychlosti nezvládl a dostal smyk. Přejel do protisměru a tam došlo ke stočení přední části nákladní soupravy.

V té době tudy právě jel směrem na Znojmo pětačtyřicetiletý muž na motocyklu s maďarskou registrační značkou. Motocyklista byl i se svým strojem po nárazu vymrštěn do silničního příkopu a utrpěl velmi vážná zranění. Přímo na silnici přistál záchranářský vrtulník a cizince transportoval do nemocnice v Brně.

U události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Znojmo a Hrušovany nad Jevišovkou.

operační důstojník hasičů

Dechové zkoušce se vzhledem ke zranění nepodrobil. U druhého řidiče byla negativní. Způsobená hmotná škoda je asi sedmdesát tisíc korun. Hlavní tah ze Znojma směrem na Brno byl v úseku mezi křižovatkami na obce Dyje a Bantice mezi třetí hodinou a půl šestou neprůjezdný.

Přesná příčina a míra zavinění této vážné dopravní nehody je předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR
Sdílet