Pondělí 16. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda tří osobních vozidel zastavila provoz na silnici do Slovenské republiky

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes odpoledne u dopravní nehody u obce Bystřice pod Lopeníkem v okresu Uherské Hradiště. Operační středisko hasičů přijalo dne 30. května krátce po půl čtvrté hlášení o nehodě neupřesněného počtu vozidel s požárem auta.

Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Brodu a dobrovolní hasiči obcí Bystřice pod Lopeníkem a Bánov. Celkem vyjely tři automobilové stříkačky. Hasiči po příjezdu zjistili, že došlo k dopravní nehodě tří vozidel. Ani jedno z aut nehořelo.

Dopravní nehoda se stala na silnici E50, která vede na území Slovenské republiky. Ve vozidle Škoda Octavia jel pouze řidič, který naboural do zaparkovaného auta Škoda Octavia. Náraz byl tak silný, že se stojící vůz převrátil na střechu. Setrvačností odmrštěné jedoucí vozidlo se pak odrazilo do protisměru, kde nabouralo další vůz Škoda Fabia. Bourající auto ještě stihlo poškodit přípojku elektro vedoucí k jednomu rodinnému domu. V zaparkovaných autech nebyly žádné osoby. Řidič auta svým zraněním na místě podlehl.

V místě nehody byla silnice zcela uzavřena. Doprava byla odkloněna přes obce Bánov a Komňa. Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet