Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Morkovicích – Slížanech na Kroměřížsku hasiči cvičili zásah při požáru střechy základní školy

Středeční dopolední taktické cvičení bylo zahájeno v 09:59 hodin vyhlášením požárního poplachu jednotkám profesionálních hasičů stanic Morkovice – Slížany a Kroměříž. Současně na místo výcviku vyrazily i jednotky dobrovolných hasičů obcí Zborovice, Zdounky a Morkovice – Slížany.

Tématem společného cvičení byla likvidace požáru střechy objektu základní školy v části obce Morkovice. Jako první se do průběhu cvičení zapojili zaměstnanci školy, kteří začali okamžitě po vyhlášení požárního poplachu evakuovat objekt.

Postupně přijíždějící hasiči pak pokračovali v evakuaci osob z objektu a přípravě dopravních a útočných vedení. Současně se zajištěním prostoru byla provedena lokalizace a následně i likvidace fiktivního požáru střešní konstrukce. Hasiči zasahovali pouze z interiéru objektu.

Výšková technika nebyla na místo vyslána, a to vzhledem k nemožnosti jejího ustavení u objektu školy. Pomocí nosítek byla hasiči vynesena i zraněná osoba, které byla následně poskytnuta předlékařská pomoc. Celé cvičení se uskutečnilo za velkého zájmu školáků i místních obyvatel.

Foto: HZS Zlínského kraje, město Morkovice – Slížany
por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet