Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na sjezdu z dálnice u Otrokovic na Zlínsku zasahovali hasiči u dopravní nehody osobního automobilu

Dispečink záchranné zdravotnické služby ve Zlíně informoval dne 28. 6. 2015 ve 13:06 hodin operační středisko hasičů o dopravní nehodě osobního vozu u sjezdu z dálniční komunikace R55 do města Otrokovice. Hasiči byli také informování, že ve voze je zaklíněná jedna osoba. Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Otrokovicích, která vyjela s jednou automobilovou stříkačkou.

K havárii přijeli hasiči a sanitka záchranářů téměř současně. Hasiči poskytli zraněným předlékařskou pomoc a dále záchranářům pomohli s naložením zraněných osob do sanitky.

Havarované vozidlo bylo VW Passat a v době nehody ve voze byly tři dospělé osoby a jedno dítě. Všechny osoby spolu jeli na dovolenou. Zraněná osádka havarovaného vozu byla sanitkou odvezena k dalšímu vyšetření do nemocnice ve Zlíně. Zraněná holčička dostala od hasičů dráčka Záchranáčka.

Policie České republiky provedla zadokumentování nehody a hasiči se svým vozidlem vytvořili ochrannou zónu pro vozidlo odtahové služby. Při manipulaci s havarovaným vozem uniklo menší množství provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po naložení havarovaného vozu hasiči provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na stanici.

Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet