Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pes cvičený na vyhledávání osob byl nasazen u dopravní nehody

Dopravní nehody v Pardubickém kraji si vyžádali několik zraněných osob a u jedné zasahoval i vycvičený pes na vyhledávání osob.

HZS Pardubického kraje, územní

Hromadná DN Cerekvice 1
odbor Ústí nad Orlicí

Dne 15. května 2008 ve 14.18 hodin zasahovali hasiči z Vysokého Mýta u hromadné dopravní nehody, která se stala na silnici č. 35 mezi obcemi Cerekvice a Řídký. Jednalo se o nehodu tří dodávek, osobního automobilu a nákladního automobilu. Při nehodě došlo ke zranění osob. Ty byly předány do péče zdravotnické záchranné službě. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Na silnici se začaly tvořit kolony. Po vyšetření a zadokumentování nehody, hasiči odstranili vozidla z vozovky, aby nebránily silničnímu provozu a uklidili komunikaci.



Dne 16. května 2008 ve 3.33 hodin zasahovali vysokomýtští hasiči u dopravní nehody na silnici u obce Řídký, kde došlo ke kolizi osobního vozidla Ford Fiesta. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči na místě pomohli záchranné službě s naložením zraněného do sanitního vozu. Posádka zdravotnické záchranné služby zraněného převezla do nemocnice. Dle velitele zásahu bylo provedeno zajištění místa nehody, zprůjezdnění komunikace odstraněním vozidla za krajnici a dále uklizení místa nehody. Na místo byl povolán také vycvičený pes na vyhledávání osob, protože zraněná osoba tvrdila, že řidič po nehodě utekl. Nehodu vyšetřuje Policie ČR.

 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Chrudimští profesionálové zasahovali 15. května 2008 ve 14.20 hodin u dopravní nehody dvou osobních automobilů v obci Kočí. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které ošetřila zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili obě vozidla tak, aby nedošlo k požáru a neunikly žádné provozní náplně a odstranili následky



HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Hasiči ze stanice Polička zasahovali 15. května 2008 v 15.01 hodin u dopravní nehody, která se stala na silnici z Poličky směrem na Františky. Střetl se zde motocykl Yamaha s osobním automobilem Fiat. Na místě byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-

Sdílet