Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda automobilu a srážka vlaků

HZS Pardubického kraje zasahoval u vážné dopravní nehody osobního automobilu u Licibořic a také u tragické nehody lokomotivy s osobním vlakem v Moravanech.Ak­tualizováno 11:00 – přidány fotografie želeniční nehody

HZS Pardubického kraje zasahoval u vážné dopravní nehody osobního automobilu u Licibořic a také u tragické nehody lokomotivy s osobním vlakem v Moravanech.

Železniční nehoda v Moravanech

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 18. května 2008 v 18.05 hodin zasahovali chrudimští hasiči na silnici mezi Křižanovicemi a Licibořicemi, kde došlo k nehodě osobního vozidla Škoda Felicia. To skončilo svou jízdu nárazem do stromu. Hasiči ihned po příjezdu na místo se dostali ke zraněnému a zjistili jeho zdravotní stav. Zafixovali těžce zraněnému řidiči krční páteř a na nosítkách ho předali do péče zdravotníkům. Ti zraněného transportovali vrtulníkem do nemocnice. Hasiči zabezpečili místo nehody proti požáru a zamezili úniku provozních náplní a v 19.19 hodin se vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice a Holice

Dne 19. května 2008 ve 4.54 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena železniční nehoda v železniční zastávce Moravany. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Holic a Pardubic a dále hasiči Českých drah Česká Třebová. Jednalo se o střet lokomotivy se stojícím osobním vlakem (č.5011 Pardubice-Česká Třebová). Podle informací Českých drah ve vlaku v době střetu bylo 12 cestujících. Tři osoby byly lehce zraněny. Hasiči začali ihned po příjezdu hledat strojvedoucího z lokomotivy. Lokomotiva byla tak zdemolovaná, že se záchranáři vůbec nemohli dostat do kabiny strojvedoucího. Hasiči museli použít rozbrušovacího i vyprošťovacího zařízení. Strojvedoucí byl přibližně po 30 minutách nalezen v troskách vlaku. Lékař na místě konstatoval smrt. Nyní je nehoda vyšetřována policisty a drážní inspekcí. Po vyšetření a zadokumentování nehody, hasiči vyprostí tělo strojvedoucího a odstraní následky nehody.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wob-

Sdílet