Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chatky v Říčanech

Dne 19. května 2008 v 16:45 hodin byl na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámen požár zahradní chatky v Říčanech. Na místo byla vyslána jednotka stanice Říčany se dvěma cisternami CAS k24, CAS 32 Tatra 815 a jednotka SDH Říčany se dvěma cisternami CAS 32 Tatra 148 a dopravním automobilem Avia 12.

Na místo se postupně dostavila hlídka městské policie, hlídka Policie ČR Obvodní oddělení Říčany a příslušník pro zjišťování příčin vzniku požárů.
Provedeným průzkumem po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že zahradní chatka je v plném rozsahu zasažena požárem. Jednotka provedla hasební zásah jedním proudem C.

Jednalo se o opuštěný objekt, pravděpodobně obývaný bezdomovci. Jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru vyšetřovatel hasičů označil nedbalost při manipulci s otevřeným ohněm nebo při kouření. Příčina vzniku požáru je stále vyšetřována ve spolupráci vyšetřovatele HZS a Policie ČR. Vzhledem k tomu, že se jednalo o opuštěný objekt, nevznikla požárem žádná škoda.

Autor: mjr. Ing. Josef Kudrna
ÚO Kolín



-swo-

Sdílet