Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kvítkovicích zničil oheň garáž i s vybavením, škoda byla vyčíslena na čtvrt milionu

Informaci o požáru garáže s uskladněným dřevem vedle rodinného domku v Otrokovicích-Kvítkovicích přijalo operační středisko hasičů včera ve 22:17 hodin. K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice, posílená o dobrovolné jednotky z Kvítkovic, Otrokovic a Napajedel.

Dvě cisterny byly na místě do pěti minut od vyhlášení poplachu. Po provedení průzkumu velitel zásahu upřesnil, že se jedná o požár garáže mezi rodinnými domky, ve které jsou uskladněny pneumatiky, barvy a další materiál. V blízkosti stavení se nacházel další zahradní domek sousedů, pergola a uskladněné dřevo. Hasiči natáhli jeden vysokotlaký proud a dva proudy C a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu do několika minut. Během zásahu byly vyneseny také dvě propanbutanové láh­ve.

Celková likvidace požáru byla ohlášena asi po hodině hasebních prací. Díky rychlému zásahu nedošlo k větším škodám na okolním majetku. Krátce před půlnocí se jednotky začaly postupně vracet zpět na své základny. Na místě byla na dohlídku ponechána pouze místní dobrovolná jednotka s cisternou.

Vyšetřovatel příčin požárů určil jako důvod vzniku události chemickou reakci, která způsobila samovznícení špatně uskladněných tkanin od barev. Požár způsobil škodu na garáži v hodnotě asi 250 000 korun.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet