Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič ve svém volnu zabránil rozšíření požáru

Kouř valící se z přívěsného kompresoru zpozoroval dnes, 27. května 2008, ve čtvrt na deset dopoledne řidič osobního vozu zn. Ford Tranzit. Přívěsný kompresor zn. DEMAG, který řidič táhl připojený za vozem, začal hořet za jízdy na silnici za obcí Háje nad Jizerou ve směru na Semily.

Kouř valící se z přívěsného kompresoru zpozoroval dnes, 27. května 2008, ve čtvrt na deset dopoledne řidič osobního vozu zn. Ford Tranzit. Přívěsný kompresor zn. DEMAG, který řidič táhl připojený za vozem, začal hořet za jízdy na silnici za obcí Háje nad Jizerou ve směru na Semily. Řidič okamžitě zastavil, odpojil kompresor a začal hořící zařízení hasit ručním hasicím přístrojem ze svého vozu.

Okamžitou pomoc poskytl řidiči profesionální hasič ze stanice Semily, který měl dnes volno a náhodou jel kolem místa události. Ten rychle zareagoval a včasnou pomocí zabránil totálnímu shoření kompresoru. Přivolal také kolegy ze stanice Semily, obstaral další hasicí přístroje z nedalekého obchodu a pomohl na místě požár dostat pod kontrolu. Jednotka HZS Libereckého kraje ze Semil požár dohasila jedním vysokotlakým proudem vody.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru je technická závada na elektroinstalaci kompresoru. Výše škody, kterou upřesní majitel zařízení, se bude pohybovat okolo 25 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje



-swo- 

Sdílet