Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážní dopravní nehoda u obce Dolní Lhota

Dne 27. 5. 2008 ve 13:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Dolní Lhota. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Luhačovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Luhačovice a Dolní Lhota došlo k velmi těžké havárii osobního auta Š Fabia sedan.

Řidič vyjel v mírné zatáčce mimo silnici, kde havaroval a čelně narazil do stromu. Silný náraz doslova odpáral celý bok vozidla a vrak pokračoval přes křoviska a další stromy příkopem. Auto se převrátilo přes střechu, po kotrmelci dopadlo zpět na kola a asi patnáct metrů od místa nárazu.

I přes aktivaci airbagu byl těžce zraněný řidič hasiči a zdravotníky přenesen do sanitky, kde se lékař snažil zajistit jeho základní životní funkce. Podle lékaře utrpěl muž těžký otřes mozku a upadl do bezvědomí. Po zajištění byl přepraven do nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy na jeden jízdní pruh. O kyvadlové řízení se postarala hlídka Policie ČR.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-swo-

Sdílet