Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šestnáct událostí na Vysočině

Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali

hasiči na Vysočině u šestnácti událostí. Pětkrát vyjeli k poskytnutí technické pomoci, čtyřikrát k ohlášenému požáru, čtyřikrát k planému poplachu a třikrát k dopravní nehodě. Při dopravních nehodách byly čtyři osoby zraněny

Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u šestnácti událostí. Pětkrát vyjeli k poskytnutí technické pomoci, čtyřikrát k ohlášenému požáru, čtyřikrát k planému poplachu a třikrát k dopravní nehodě. Při dopravních nehodách byly čtyři osoby zraněny.


V 13:56 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár zemědělského stroje na poli u obce Babice na Třebíčsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice a jednotky dobrovolných hasičů z Lesonic, obce Babice a Čáslavice. Hasiči hořící stroj uhasili za pomoci několika vodních proudů. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu ve výši 10 000,– Kč. Příčina požáru se vyšetřuje.


V 18:34 hod se u Velkého Beranova odehrála dopravní nehoda osobního automobilu. Při této nehodě byly tři osoby zraněny. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava poskytla zraněným předlékařskou první pomoc a následně je předala do péče ZZS. Hasiči zajistili havarovaný automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


V 18:35 hod se také bouralo u Keřkova na Havlíčkobrodsku. Po nehodě skončil nákladní automobil převrácený na boku v příkopu. Profesionální hasiči ze stanice Havlíčkův Brod a dobrovolní hasiči z Přibyslavi zajistili havarovaný automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místo byla povolána specializovaná firma, která provedla vyproštění vozidla zpět na komunikaci. Komunikace byla v době vyprošťování vozidla (od 20:54 hod do 22:51 hod) zcela uzavřena. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a její příčinu vyšetřuje Policie ČR.


Dnes v 04:53 hod zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč a jednotka dobrovolných hasičů z Trnavy u požáru briket ve sklepě rodinného domu v Trnavě. Hasiči provedli vyskladnění briket před dům a následně je prolili. Příčinou požáru bylo samovznícení a plameny napáchaly na uskladněných briketách škodu ve výši 20 000,– Kč. Zásah hasičů byl ukončen před půl osmou hodinou ranní.



Info: Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



 -wap-

Sdílet