Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů kraje Vysočina

Včera ve 14:15 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč do obce Příštpo k zapadlému víceúčelovému lesnímu traktoru. Hasiči na místě však museli nejprve vyprostit bagr, kterým se lesní dělníci snažili traktor vytáhnout. Bagr však uvízl v blátě a začal se potápět. Po vyproštění bagru byl hasiči vytažen i lesní traktor. Zásah trval do půl páté hodiny odpolední.

Dopravní nehody, požáry a technické pomociOd včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 26 událostí. Celkem desetkrát vyjeli k ohlášené dopravní nehodě, sedmkrát k poskytnutí technické pomoci, čtyřikrát k planému poplachu, čtyřikrát k požáru a jedenkrát k úniku nebezpečné látky.

V 12:58 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na ulici Brtnická v Jihlavě. Při střetu dvou osobních automobilů byla jedna žena zraněna. V místě nehody se tvořily kolony. V 13:37 hod byla havarovaná vozidla odstraněna z vozovky. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava provedla zajištění havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ve 13:40 hod havaroval osobní automobil na 139. km dálnice D1 ve směru na Brno. Po nehodě skončil vůz na střeše. Přivolaná jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí poskytla předlékařskou první pomoc dvěma zraněným osobám z vozu a následně je předala do péče ZZS. Hasiči havarovaný vůz zajistili proti požáru a převrátili zpět na kola.Ve stejný čas se odehrála nehoda dvou osobních automobilů a kamionu na 134. km dálnice D1 ve směru na Brno. Při střetu byly dvě osoby zraněny. Příčinu dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.

Ve 14:15 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč do obce Příštpo k zapadlému víceúčelovému lesnímu traktoru. Hasiči na místě však museli nejprve vyprostit bagr, kterým se lesní dělníci snažili traktor vytáhnout. Bagr však uvízl v blátě a začal se potápět. Po vyproštění bagru byl hasiči vytažen i lesní traktor. Zásah trval do půl páté hodiny odpolední.

V 20:39 hod se rozhořel osobní automobil Škoda v Červené Řečici směrem na Bácovický kopec. Při příjezdu jednotky profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov a jednotky dobrovolných hasičů z Červené Řečice byl celý automobil zachvácen plameny. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 500,– Kč. Příčinou požáru byla technická závada na vozidle.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet