Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na několik milionů se vyšplhá škoda způsobená požárem střechy průmyslového objektu v Chrastavě

Pět cisternových automobilových stříkaček zamířilo společně s výškovou technikou dopoledne do Chrastavy, kde byl v 11:07 hodin ohlášen požár střechy na jednom z průmyslových objektů. V době příjezdu hasičů se ventilačními hlavicemi valil kouř a šly i plameny.

Hasiči snížili následné škody tím, že nejprve přikryli výrobní technologie, aby nepřišly do kontaktu s hasební vodou. Poté začali s likvidací požáru, jeden vodní proud použili z venku a dva zevnitř, střešní konstrukci o rozloze 15 m2 bylo nutné postupně rozebrat.

V blízkosti neměli hasiči žádný vodní zdroj, a proto byly v průběhu zásahu povolány na místo další 2 cisterny. Požár byl lokalizován těsně před 12. hodinou, za dalších 50 minut se ho podařilo hasičům zcela uhasit.

U požáru zasahovali profesionální hasiči z Liberce, dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou a Chrastavy. Přestože byl požár poměrně rychle zlikvidován, výše škody na stavební části i technologiích umístěných v hale se vyšplhá zřejmě na několik milionů korun. Příčina je v šetření PČR.

Sdílet