Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní déšť na Vysočině

Déšť zasáhl ve včerejších odpoledních a podvečerních hodinách i Vysočinu. Profesionální a dobrovolní hasiči z Vysočiny zasahovali u třinácti událostí.

Déšť zasáhl ve včerejších odpoledních a podvečerních hodinách i Vysočinu. Profesionální a dobrovolní hasiči z Vysočiny zasahovali u třinácti událostí. Jedinou oblastí, kde neevidujeme zásah v souvislosti s vodou bylo Jihlavsko. Nejvíce zásahů bylo na Třebíčsku.

Havlíčkobrodsko

V 17:21 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř do Počátek. Déšť zde způsobil lokální záplavu obce. Valící se voda poškodila jak silnici, tak také místní komunikaci a natekla do několika sklepů rodinných domů.

V 17:49 hod provedla jednotka dobrovolných hasičů z Habrů čerpání vody ze zatopeného sklepa.

V 18:25 hod dobrovolní hasiči z Rozsochatce provedli čištění místní komunikace od nánosů bahna.

Pelhřimovsko

V 14:40 hod došlo k zatopení sklepa na ulici Na Sádkách v Horní Cerekvi. Na místo události vyjela místní jednotka dobrovolných hasičů, která provedla odčerpání.V 17:55 hod zasahovala tato jednotka i u pročištění ucpané kanalizace na ulici Tyršova.

Třebíčsko

V 16:32 hod pročistila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou ucpanou kanalizace na ulici Smetanova.

V 16:41 hod byl ohlášeno vozidlo zasažené proudem vody na komunikaci v Mohelně. K této události rovněž vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou. Cestou z místa zásahu ještě hasiči za pomoci motorové pily odstranili strom, který bránil v provozu na komunikaci.

V 17:02 hod vyjela jednotka dobrovolných hasičů z Mohelna do obce Březník k pročištění ucpané kanalizace a čerpání vody ze zatopených sklepů rodinných domů.

V 17:24 hod byl ohlášen strom hrozící pádem na chatu v Náměšti nad Oslavou. Profesionální hasiči z místní stanice provedli jeho odstranění za pomoci motorové pily.

V 18:44 hod provedli profesionální hasiči z Náměště nad Oslavou pročištění ucpané kanalizace.

V 21:13 hod vyjela jednotka dobrovolných hasičů z obce Kralice nad Oslavou do obce Březník k čištění komunikace.

Žďársko

Nejvíce deštěm zasaženou obcí na Žďársku bylo Rovné. V 16:32 hod do Rovného vyjely čtyři jednotky hasičů. Hasiči provedli čerpání vody ze zatopených sklepů v deseti rodinných domech, prováděli mytí komunikace o nánosů bahna. Vodou byla podemleta i železniční trať a místní komunikace. Provoz na železniční trati byl zastaven. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem, jednotky dobrovolných hasičů z Bystřice nad Pernštejnem a Nového Města na Moravě a jednotka HZS podniku ČD Brno.

Ilustrační foto

V 17:15 hod vyjela jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě do Vojtěchova k čerpání vody ze zatopeného sklepa.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-kow-

Sdílet