Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při sváření lepenky shořela střecha domu v Červeném Kostelci, škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 13. srpna 2015 odpoledne při požáru střechy rodinného domu v Lánské ulici v Červeném Kostelci na Náchodsku.

Hasiči byli o požáru informováni o půl druhé odpoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří střecha dvoupatrového rodinného domu, která se opravovala. Zřejmě nedbalostí při sváření lepenky pomocí propanbutanové lahve došlo k prošlehnutí plamene přes lepenku na bednění a staré tepelné izolace.

Požár se pak rozšířil po trámech na dřevěný rákosový strop. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 13:58 hodin. Následně museli rozebrat zničenou střešní konstrukci a pomocí motorových pil odřezali zničené nebo poškozené trámy. Hasebním zásahem došlo k poškození elektroinstalace a promáčení stropů ve druhém nadzemním podlaží domu. Požár byl zlikvidován o půl deváté večer.

Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,6 milionu korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet