Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry.cz opět u hasičů na letišti Ruzyně

Redakce serveru Požáry.cz navštívila po roce a půl opětovně letištní

hasiče na pražské Ruzyni.

Redakce serveru Požáry.cz navštívila po roce a půl opětovně letištní hasiče na pražské Ruzyni. Naše návštěva byla čistě z pracovních důvodů, o kterých se dočtete již brzy v jiném článku. Ale když už jsme na letišti, ve stručnosti vám představíme dvě novinky v automobilovém parku ruzyňských záchranářů. První z nich je nové technické Iveco Daily, které nahradilo starý Volkswagen LT. V jeho vybavení najdeme dýchací přístroje, sorbční prostředky na likvidaci úniků provozních náplní letadel atd. Co je na tomto voze zajímavé, jsou zadní výklopná světla. Jsou umístěny na výklopném rameni za hranou uvnitř vozu po obou stranách. Po vyklopení s nimi lze libovolně otáčet, tudíž osvětlí velký prostor za a kolem automobilu. Tuto dvojici světel ještě doplňují další kusy, ve voze je pochopitelně i elektrocentrála, typ Honda ET 7000. Vozidlo je celé vyvedeno v červené barvě, kterou doplňuje bílé logo ruzyňského letiště a také nápis. VRZ je od firmy Tesla Holomý.

Druhou novinkou je kontejnerová čerpací stanice nebezpečných látek, kterou přepravuje na místo zásahu třínápravový nosič Scania. Čerpací stanice je určena zejména na kapalné uhlovodíky. Podrobnější článek o ní vám přineseme později.

Na začátku druhé poloviny roku dostanou ruzyňští letištní hasiči další nový přírůstek do vozového parku, zatím nebudeme prozrazovat co to bude za automobil (ač mnozí již zřejmě vědí…), ale jistě vám o něm přineseme podrobný článek.

Ještě nás v nové letištní požární stanici zarazila, no, řekněme maličkost. Při naší první návštěvě, která se odehrála při příležitosti slavnostního otevření této nové stanice, bylo v našem článku popsáno de facto vše o této dokonalé stavbě. I mnou nyní myšlené skřínky na zásahové oděvy, avšak jsem nezmínil o nich jeden důležitý fakt. Skřínky na zásahové oděvy, které stojí v prostoru garáží, mají vlastní ventilační systém, napojený na hlavní ventilaci tohoto podlaží. Když si uvědomím, že de facto každý z nás má své ,,bojáky" zavřené v drátěné kleci či něčem podobném volně v garáži, no nic.

Tolik tedy malé pojednání o dnešní dopolední návštěvě redakce serveru Požáry.cz u našich letištích kolegů v pražské Ruzyni, kterým tímto děkujeme za ochotu.


 -wap-

Sdílet