Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Svoru se střetlo osobní vozidlo s nákladním, zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník

Dnes kolem 12. hodiny se stala na silnici I. třídy č. 9 vážná dopravní nehoda u obce Svor na Českolipsku. Řidič osobního vozidla Citroen Berlingo jel ve směru od Rumburku na Svor, kde poblíž Svoru při průjezdu prudkou pravotočivou zatáčkou v klesání nepřizpůsobil rychlost mokré vozovce a dostal s vozidlem smyk.

V důsledku smyku se dostal do protisměru, kde se střetl levým bokem svého vozidla s levým předním rohem protijedoucího nákladního vozidla Mercedes s cisternovým přívěsem. Devětačtyřice­tiletého řidiče osobního vozidla musel se zatím blíže nespecifikovaným zraněním transportovat do nemocnice vrtulník. Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění.

Policisté provedli u řidiče nákladního vozidla orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. U řidiče osobního vozidla nemohli policisté dechovou zkoušku provést z důvodu jeho zranění. Zažádali si o odborné vyšetření spojené s odběrem krve v nemocnici.

Předběžná škoda nebyla zatím zjištěna. Silnice na tomto úseku byla po dobu jedné hodiny zcela uzavřena a nyní je průjezdná v jednom jízdním pruhu a dopravu zde řídí policisté. Nehodou se budou nadále zabývat policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet