Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana parašutisty ze stromu

V sobotu

28. června 2008 v 18.04 hodin vyjížděly jednotky ze stanic Přeštice, Plzeň-Košutka a Plzeň-střed k záchraně parašutisty, který zůstal viset ve výšce asi 15 metrů na stromě.

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21

false
false
false

MicrosoftInter­netExplorer4 </xml><![endif]--> V sobotu 28. června 2008 v 18.04 hodin vyjížděly jednotky ze stanic Přeštice, Plzeň-Košutka a Plzeň-střed k záchraně parašutisty, který zůstal viset ve výšce asi 15 metrů na stromě.

Záchrana osoby z výšky se odehrála v obci Nová Ves nedaleko Plzně. Parašutista na stromě byl německy hovořící a podle prvních zjištění neměl žádná zranění ani zlomeniny. Na místo byla povolána lezecká skupina, protože terén nedovoloval použít výškovou techniku k jeho záchraně. Připraven ke vzletu byl i vrtulník.

Během záchrany muže se k jednotkám dostala informace, že je pohřešována ještě jedna parašutistka, ale tato informace nebyla později potvrzena. Žena v pořádku přistála opodál. K muži v koruně borovice se dostal jeden z lezců, vysvětlil mu celý postup záchrany a provedl jištění osoby. Když se zachráněný muž dostal na zem, převzali jej do péče lékaři. Aby mohly být ze stromu odstraněny zbytky padáku, byl strom po dohodě se starostou obce poražen.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

-kaw-

Sdílet