Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Dolany a Svinišťany se kamion při míjení s druhým nákladním vozidlem rozkýval a převrátil

Dopravní nehodu, která na desítky minut zpomalila provoz na velmi frekventované silnici I/33 mezi obcemi Dolany a Svinišťany vyšetřovali včerejšího dopoledne policisté z náchodského dopravního inspektorátu. Převrátil se při ní na bok kamion, vezoucí přípravky a folie na mléčné výrobky. Rozkýval ho a následně položil na bok špatně uložený náklad, který se pak rozsypal po okolí.

K nehodě došlo v 10.00 hodin dopoledne, když se řidič vozidla MAN míjel s protijedoucím vozidlem. Přitom se mu jeho vozidlo zavlnilo, pak se mu celé rozkývalo. Vjel s autem na krajnici, kde zachytil svodidla a narazil do betonového mostku. Pak se vůz převrátil na pravý bok, řidiči se naštěstí při nehodě nic nestalo a dokázal se ven dostat sám.

Jen na vozidle byla hmotná škoda vyčíslena na 100.000, na převáženém nákladu pak na 200.000 korun. Celková způsobená škoda, včetně té na svodidlech a mostku, byla nakonec vyčíslena na 400.000 korun. Za nedodržení bezpečnostních pravidel a způsobení dopravní nehody policisté uložili pokutu řidiči ve výši 1.000 korun.

Hasiči z Jaroměře a Náchoda museli naftu zasypat sorpčním materiálem a po vyproštění a naložení havarovaného vozidla odstranili použitý sorbent. Na dočištění komunikace byli povoláni pracovníci Správy a údržby silnic.

Martina Žahourková, HZS Královéhradeckého kraje

Silnice u Dolan tak byla na dlouhé desítky minut průjezdná pouze kyvadlově, kolem oběda pak dokonce na hodinu uzavřená kvůli překládce nákladu a řidiči museli jezdit po objízdných trasách po vedlejších silnicích, než se mohl provoz vrátit zpět na hlavní trasu.

por. Mgr. Eva Prachařová
Policie ČR
Sdílet