Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v obci Borovy likvidovali hasiči ze šesti jednotek, plameny způsobily škodu za 3 miliony

Operační středisko vyslalo celkem šest jednotek PO do obce Borovy k požáru jednopodlažního rodinného domu. Před příjezdem jednotek oheň zachvátil celý dřevěný krov včetně latí a betonová střešní krytina se zhroutila do půdních prostor.

Hasiči v první fázi nasadili veškeré síly a prostředky na likvidaci požáru v místě nejintenzivnějšího hoření a na ochranu okolí. Během zásahu museli několikrát hasební práce přerušit z důvodu nutnosti stržení střešní krytiny a rozebrání konstrukce. Postupně hasiči procházeli objekt, termokamerou vyhledávali skrytá ohniska a dohašovali je.

Z budovy hasiči vynosili do vedlejšího objektu požárem nepoškozené cenné předměty. Hasební vodu hasiči k požáru dopravovali kyvadlově od čerpacího stanoviště na řece Úhlavě. Pro majitelku domu hasiči povolali ZZS. Z důvodu dlouhotrvajícího zásahu velitel na místo zajistil týlový kontejner pro zasahující hasiče.

Požár napáchal škody předběžně za 2 miliony korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 3 miliony. Příčinu vzniku požáru má v šetření PČR.

Zasahující jednotky: HZS Plzeň Slovany, Přeštice, SDH Borovy, Přeštice, Švihov a Vřeskovice.

Sdílet