Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakoničtí hasiči cvičili v dětském centru strakonické nemocnice, simulován byl požár v druhém podlaží

Jak co nejrychleji a nejbezpečněji evakuovat v případě požáru dětské pacienty a zdravotnický personál z dětského oddělení strakonické nemocnice nacvičovali v úterý 27. října 2015 strakoničtí profesionální hasiči.

Námět cvičení předpokládal simulovaný požár v kuchyňce ve druhém nadzemním podlaží dětského centra nemocnice. Přesně podle poplachových směrnic zaměstnanci nemocnice oznámili vzniklý požár na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje a provedli vypnutí elektrického proudu.

Hasiči k centru vyjeli s cisternou a automobilovým žebříkem. Ten využili k natažení vysokotlakého proudu až k ohnisku požáru v kuchyňce. Další příslušníci jednotky se pak okamžitě zapojili do evakuace. Zdravotnický personál již stihnul evakuovat větší děti.

Kojence pak pomohli evakuovat hasiči do budovy interny, která je interními nemocničními předpisy stanovena jako místo soustředění evakuovaných dětských pacientů. Hasiči si zároveň prověřili místa, kde se v budově dětského centra nachází hlavní uzávěry vody a elektrického proudu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet