Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Několika vodními proudy likvidují hasiči požár skladu se zábavní pyrotechnikou ve Žďáru nad Sázavou

Na lince tísňového volání 112 HZS Kraje Vysočina přijali oznámení o požáru skladu na ulici Vnitřní ve Žďáře nad Sázavou. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska HZS Kraje Vysočina vyslal žďárské profesionální a dobrovolné hasiče s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami.

Podle prvotních informací se má jednat o sklad se zábavní pyrotechnikou. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Při požáru se zranila jedna osoba. Místo události hasiči společně s policisty uzavřeli a evakuovali přilehlý hostinec.

Likvidace požáru skladu pyrotechniky nadále pokračuje. Kromě hašení se hasiči zaměřili na ochranu okolí a brání několika vodními proudy rozšíření plamenů na další část skladu a přilehlé objekty. Ze skladu se neustále ozývají výbuchy pyrotechniky. Z hostince a přilehlých budov jsme evakuovali deset lidí. Okolí místa události je uzavřeno, v místě je výrazně omezená doprava.

Před jednou hodinou odpoledne se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu. Na místo události si velitel zásahu vyžádal policejního pyrotechnika, který před pár okamžiky prohlásil místo za bezpečné. Hasiči odvětrávají prostory skladu za pomoci přirozené a přetlakové ventilace. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo ze zasahujících hasičů zraněn.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet