Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž v Praze vyhrožoval skokem z okna hotelu, nakonec svou hrozbu splnil

V neděli krátce po osmé hodině večer vyjížděli policisté do jednoho z hotelů v Kateřinské ulici v Praze 1, kde se má nacházet agresivní muž, který ohrožuje ostatní hosty nožem a hasicím přístrojem.

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že muž stojí v otevřeném okně hotelového pokoje ve druhém patře a vyhrožuje sebevraždou. Policisté spolu s vyjednavačem, který následně také přijel na místo, se cizince snažili přesvědčit, ať si neubližuje a vrátí se zpět do místnosti. To muž odmítal a z jeho chování bylo patrné, že je pod vlivem drog.

K události zamířili pražští profesionální hasiči ze stanic číslo 1 a 7.

Toto vyjednávání trvalo několik desítek minut, nicméně i přes veškeré vynaložené úsilí policistů cizinec nakonec ukončil svůj život skokem z okna.

Vzhledem k tomu, že muž celou dobu mluvil dost zmateně a zmiňoval například to, že na tomto světě již svou úlohu splnil, pojali policisté podezření, jestli se nemůže v pokoji nacházet například nástražný výbušný systém. Proto byl celý hotel evakuován a přivolaný pyrotechnik provedl prohlídku pokoje, která byla negativní.

Prošetřováním celé události policisté zjistili, že se jednalo o devětadvace­tiletého Portugalce, který v sobotu se svými přáteli navštívil taneční party, kde si pravděpodobně zakoupil drogu, kterou si aplikoval. Jeho kamarád, který drogu také pravděpodobně užil, skončil pro svůj stav hospitalizovaný v nemocnici.

por. Bc. Jan Daněk
Policie ČR
Sdílet