Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z dopravní nehody v Bystřici pod Hostýnem se vyklubalo prověřovací cvičení, jedna figurína byla mezi vraky

V 11:44 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů na ulici Mlýnská v Bystřici pod Hostýnem, kde podle přijatého oznámení došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel se zaklíněním a zraněním osob.

Na místě hlášené události, která se ukázala být prověřovacím cvičením, se nacházely vraky dvou osobních vozidel. Jeden z řidičů byl zaklíněn mezi vraky vozidel a druhý pod nimi (k výcviku byly využity figuríny).

Po rychlém průzkumu zajistili hasiči vraky vozidel proti samovolnému pohybu. Oba vraky pak hasiči nadzvedli pomocí zvedacích vaků a vyprostili prvního z řidičů. Pro vyproštění druhého použili hydraulické vyprošťovací zařízení svého zásahového vozidla. Po poskytnutí předlékařské pomoci zraněným, jejich zafixování na nosítka a přípravě pro transport bylo cvičení ukončeno. Celý zásah zabral hasičům asi patnáct minut..

Toto prověřovací cvičení nebylo dnes jediným. Podobný scénář byl připraven pro profesionální hasiče předcházející směny ze stanic Holešov a Bystřice pod Hostýnem. Ti ho absolvovali těsně před předáním své služby v obci Dobrotice poblíž Holešova.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet