Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V budově okresního soudu v České Lípě zasahují hasiči u nálezu obálky s neznámou látkou

Čtyři jednotky hasičů byly dnes povolány kvůli nálezu obálky s neznámou látkou v budově okresního soudu v České Lípě. Informaci hasiči obdrželi v 09:16 hodin. Na místo byly vyslány jednotky – HZS LK územního odboru Česká Lípa, územního odboru Liberec, JSDHO Česká Lípa a Nový Bor.

Profesionální hasiči ze stanice Liberec zasahují na místě s protichemickým kontejnerem a technickým přívěsem se soupravou pro dekontaminaci osob – SDO 2.

V současné době je hasiči vytýčena nebezpečná zóna, ve které se nacházejí celkem 4 zaměstnanci, kteří přišli do styku s neznámou látkou. Zbylé osoby nacházející se v budově mimo prostor nebezpečné zóny hasiči evakuovali bočními vchody. Krátce po desáté hodině byl zřízen štáb velitele zásahu ustanovený z jednotlivých zástupců zasahujících složek IZS.

Na místě v tuto chvíli zasahuje průzkumná skupina v protichemických oblecích, která zajistí obálku včetně neznáme látky nacházející se mimo tuto obálku. Se zaměstnanci, kteří se nacházejí v nebezpečné zóně jsou hasiči v nepřetržitém spojení a v tuto chvíli nejeví žádné známky zhoršení zdravotního stavu.

por. Daniel Mlčoch DiS
HZS Libereckého kraje
Sdílet