Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MSA nabízí revoluční alphaBELT, pás lze integrovat do dýchacího přístroje nebo z něj vytvořit záchranný sedák

Předchozí řešení ochrany proti pádům z výšky, například pásy pro zadržení pro hasiče, záchranné smyčky (třídy A) nebo dýchací přístroj s postrojem proti pádu zahrnovala značná rizika nebo nebyla schválena pro účely vlastní záchrany.

Nejbezpečnějším způsobem doporučovaným příslušnými směrnicemi je použít plně integrovaná a schválená řešení. Náš revoluční pás alphaBELT je elegantní a odolný, multifunkční pás pro zadržení pro každodenní práci záchranářů. Lze ho snadno integrovat do dýchacího přístroje. Kromě omezení pohybu vám může také nabídnout rychle dostupný a bezpečný záchranný sedák pro vlastní slanění.

Nouzová záchrana

I při sebelepším plánování se může stát operace nepředvídatelnou. V nejhorším případě může být záchrana ze zvýšené polohy jediným řešením jak zachránit vlastní život nebo životy jiných lidí. Pás alphaBELT Pro s lanem a karabinou umožňuje rychlé vytvoření záchranného sedáku.

  • Bezpečný, pohodlný a plně schválený způsob pro vlastní slanění s dýchacím přístrojem
  • Dobrá stabilita těla během sestupu
  • Ergonomický záchranný sedák usnadňuje udržení vzpřímené polohy a na rozdíl od záchranné smyčky třídy A jistí uživatele před sklouznutím při zvednutí rukou.

Zadržení a polohování

Práce ve zvýšené poloze, například na žebříku, na střeše nebo na svahu kopce, je běžným případem, kdy jsou zapotřebí snadno dostupná bezpečnostní opatření zabraňující pádu z výšky. Současně s omezením pohybu je důležitá volnost v pracovním dosahu. Pro takové použití je ideálním řešením lano alphaBELT.

  • Nastavení délky zadržovacího systému v rozsahu 170 až 45 cm
  • Spolehlivé a bezpečné polohování pomocí lana mezi dvěma D kroužky a kotevním objektem

Zajištění, zvedání a spouštění

Kromě rychlosti, intuitivního použití a univerzálnosti, je pro záchranáře zásadní zároveň jednoduché použití. Věnovali jsme velkou pozornost splnění těchto požadavků u všech funkcí systému alphaBELT.

  • Lano je možné od pásu odpojit a použít samostatně jako kotevní bod nebo záchrannou smyčku.
  • V prostředí zaplněném kouřem může lano představovat spolehlivý kontakt s kolegou, např. umožní širší rádius hledání.
  • Přední smyčka slouží jako připojovací bod ke karabině na tašce pro záchranné týmy.
  • Na pás lze připevnit také další schválené vybavení.

Firma MSA nabízí dvě verze tohoto produktu – alphaBELT Pro a alphaBELT Classic. Pohodlný pás alphaBELT Pro je optimální konfigurace. Ve srovnání s pásem alphaBELT Basic zahrnuje:

  • Univerzální lano alphaBELT Lanyard
  • Funkce záchranného sedáku
  • Rychloupínací přezky pro integraci do dýchacího přístroje (funkce oddělení) • Pružné upevnění přesahujících konců řemínků

AlphaBELT Basic má téměř totožná schválení, ale neobsahuje funkci záchranného sedáku pro vlastní slaňování a poskytuje menší pohodlí. Lano alphaBELT Lanyard je volitelné a není součástí balení.

Všechny komponenty pásu alphaBELT jsou schváleny podle normy EN 137 pro použití s dýchacím přístrojem MSA a prodělaly test ožehnutí plamenem (řady AirMaXX a AirGo, podána zpráva o řadě BD). Všechny kovové komponenty jsou vyrobeny z materiálů odpovídajících normám (např. neobsahují hliník). Systém alphaBELT je testován nad rámec hodnot vyžadovaných evropskými normami pro ochranu proti pádům z výšky a dýchací přístroje.

Sdílet