Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři osoby byly zraněny při nehodě osobního vozidla na dálnici D5, hasiči likvidovali uniklo naftu

Vážná dopravní nehoda se stala odpoledně u 128. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. V 15:39 hodin vyprostit osoby ze zdemolovaného osobního auta vyjely jednotky HZS Stříbro a Tachov. Vozidlo sjelo z dálnice, narazilo do svodidel, betonového propustku a skončilo převrácené na střeše v příkopu.

O zraněné (2 dospělí a 1 dítě) se starali před příjezdem hasičů svědkové nehody. Hasiči si je převzali do péče. Zranění jednoho dospělého a dítěte byla klasifikována jako těžká. Hasiči se soustředili na to, aby byly zachovány jejich základní životní funkce. Po příjezdu ZZS obě jednotky nadále spolupracovaly s lékařem a ZZS při poskytování první pomoci.

Po transportu zraněných hasiči asistovali při nakládání vozidla na odtahovou službu a naftu uniklou z proražené nádrže na těleso dálnice zlikvidovali sorbentem. Poté hasiči provedli celkový úklid komunikace a přilehlého příkopu od trosek z havarovaného vozidla.

Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz, o zajištění bezpečnosti se postarala SSÚD, která označila místo zásahu šipkou a dopravními kužely. Zásah záchranářů ztěžovala hustá mlha a tím pádem špatná viditelnost.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet