Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dítě v šachtě

Babička šla s vnoučkem po chodníku a chlapeček si zaběhl na zaroštovanou větrací šachtu nad sklepem. Rošt se pod ním zhoupl a klučina spadl úzkou šachtou rovnou do sklepa.

8.7.03, Trojanova ulice, 12,40 hod

Babička šla s vnoučkem po chodníku a chlapeček si zaběhl na zaroštovanou větrací šachtu nad sklepem. Rošt se pod ním zhoupl (jak tvrdí babička) a klučina spadl úzkou šachtou rovnou do sklepa, do asi 6 m hloubky (odhadem, to je vidět na těch fotkách). Protože stěna šachty byla trochu šikmo (ne svisle přímo dolů), tak asi kluk nepadal přímým pádem, ale se po stěně svezl (sice dost rychle a asi s tvrdým přistáním) a dopadl na nohy. Viditelně si asi jen natloukl hlavu, protože doktorka ze záchranky po prvotní prohlídce
měla za to, že to odnesla jen ta hlava, ale víc se asi ukáže na roentgenu v Motole, kam ho prý odvezli.

Když jsme přijeli na místo současně s jednotkou, tak hasiči byli tak rychlí, že jsem ani nestihl doběhnout s foťákem, abych vyfotil hasiče, co rovnou, bez nějakého zajištění skočil za klukem do šachty (on je dost otrlý, už je i nositel Zlatého záchranářského kříľe a ještě má nějaké další vyznamenání za statečnost – vytáhli před lety z ohně v tržnici Libuš hasiče, co se propadl střechou přímo do plamenů. Mám ho až v okamžiku, kdy kluka vynesl v náručí ze sklepa ven a předal babičce. Hasiči potom šachtu zpátky zaroštovali a zahradili prknem.

Autor textu: Miloš Vorel
Sdílet