Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hned po střídání směn požár sila

Pouhých šest minut po ranním vystřídání sloužících směn dne 18. 7. 2008 byl pro profesionální hasiče na centrální stanici Prachatice vyhlášen poplach. Jednotka vyjela se dvěma cisternami do obce Těšovice, kde byl ohlášen požár pilin v sile

<!---->

Pouhých šest minut po ranním vystřídání sloužících směn dne 18. 7. 2008 byl pro profesionální hasiče na centrální stanici Prachatice vyhlášen poplach. Jednotka vyjela se dvěma cisternami do obce Těšovice, kde byl ohlášen požár pilin v sile.

Po příjezdu na místo jednotka průzkumem zjistila, že došlo pouze k zahoření, a proto byla jedna z cisteren poslána zpět na základnu. Místo ní vyjela k zásahu jako posilová jednotka osádka automobilové plošiny.

Vzhledem k charakteru požáru, kdy skončily klasické hasební práce a je nutné celé silo vyprázdnit, provětrat a vyčistit, bylo okolo 15. hodiny odpolední provedeno střídání zasahujících hasičů.

Příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření, předběžná škoda se pohybuje okolo Kč 150 000,–- a uchráněné hodnoty kolem Kč 500 000,–-.

Vendula Matějů

tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje

-kaw-

Sdílet