Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zřícení rodinného domu ve Zlíně

Dne 24. 7. 2008 v 16:42 hod. byli hasiči informováni o zřícení části rodinného domu ve Zlíně.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Podvesná došlo ke zřícení části rodinného domu v typické baťovské zástavbě.

Dne 24. 7. 2008 v 16:42 hod. byli hasiči informováni o zřícení části rodinného domu ve Zlíně.

Zřícení domu

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Podvesná došlo ke zřícení části rodinného domu v typické baťovské zástavbě.

Podle svědků se na rekonstruovaném domě začaly tvořit výrazné trhliny ve zdivu, které nakonec skončily destrukcí části objektu. Na zem se zřítil jeden z rohů tzv. „půldomku“, včetně části obvodového zdiva. Kolem domu byla vyhloubena jáma, která zřejmě narušila celkovou statiku opravovaného rodinného domu. Padající zdivo a sutiny nikoho nezranily. Z druhé poloviny domu byli obyvatelé včas evakuováni.

Hasiči místo překontrolovali, zabezpečili vypnutí všech zdrojů energie a ubezpečili se, že místo je zajištěno proti vstupu nežádoucích osob. Velitel zásahu rozhodl o ukončení záchranných prací a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Strážníci Městské policie Zlín vyhradili celý prostor bezpečnostní páskou a udržovali veřejný pořádek v davech přihlížejících. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě. Příčinu pádu části rodinného domu na místě šetřila Policie ČR a zástupci stavebního odboru Magistrátu města Zlína. Na místo byl vyžádán výjezd statika k posouzení dalšího nebezpečí a k rozhodnutí o dalším postupu obnovovacích prací.

Foto: Karel Mana ze Zlína


mjr.Mgr.Bc.Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kuw-


Sdílet