Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na několik hodin omezila provoz na dálnici mezi Olomoucí a Mohelnicí

V úterý 2. února 2016 kolem poledne došlo na dálnici mezi Olomoucí a Mohelnicí, v katastru obce Loštice, k dopravní nehodě. Řidič, 32letý muž z Uherskohradiš­ťska, jel s vozidlem značky Fiat Dobló v levém jízdním pruhu ve směru od Olomouce na Mohelnici.

Ze zatím přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení vozidla, přejel do pravého jízdního pruhu, kde v té době jelo nákladní vozidlo značky VW Transporter. Fiat narazil přední částí do zadní části transporteru, který se tímto dostal do smyku a vyjel zcela mimo vozovku, kde se převrátil na střechu a zachytil se o vzrostlé stromy.

U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Při nehodě utrpěl řidič transporteru zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Olomouci.

Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 290 tisíc korun, z toho 50 tisíc na fiatu, 60 tisíc na transporteru, 170 tisíc na nákladu převáženém v transporteru a 10 tisíc korun na stromech. Okolnosti nehody, míra zavinění a rozsah zranění jsou předmětem dalšího šetření. Provoz v tomto úseku dálnice byl na několik hodin omezen.

por. Mgr. Marie Šafářová
Policie ČR
Sdílet